Lexo/Shkarko: [ATP: Mburoja Kombëtare|National Shield|Shqip-English]

”Mburoja Kombëtare” është manifesti i lëvizjes sonë Albanian Third Position (ATP).

Ky manifest përmbledh se kush jemi NE; se kush janë shtyllat ideologjike për të cilat ATP lufton dhe se si shqiptarët sot mund të ...

Lexo/Shkarko: [”Doktrina e Fashizmit’’ nga Benito Mussolini|1932] pdf version

‘’Doktrina e Fashizmit’’ nga Duçe është tani e disponueshme për lexuesit shqiptarë, fjalët e një njeriu të përçmuar gjatë gjithë kohës nga komunistët shqiptarë. Por ata që e përçmuan atë për zaptimin territorial të ...

Lexo/Shkarko: [”Interpretimi Tradicionalist i Skenderbeut” nga ATP, SHQIP-ENGLISH] pdf version

Per te nderuar dhe kujtuar ditelindjen e Gjergj Kastriot Skenderbeut, ne, ATP, jemi krenare te paraqesim librin tone te pare. Identiteti yne si shqiptare eshte i lidhur ne menyre te pandashme me heroin tone kombetar. ...

Lexo/Shkarko: [“Mbi Zotat dhe Kozmosin” nga Saturninius Secundus Salutius] pdf version

Për herë të parë në gjuhën shqipe ju prezantojmë lexuesve tanë “Mbi Zotat dhe Kozmosin” nga Sallustius. I shkruar në shekullin IV se erës sonë, ky libër i shkurtër paraqet konceptet, vlerat, filozofinë dhe botëkuptimin ...

Lexo/Shkarko: [”Fashizmi dhe Fryma Shqiptare nga Lazër Radi | Ribotim nga ATP] pdf version

Për herë të parë që nga botimi në vitin 1940, ATP prezanton librin : "Fashizmi dhe Fryma Shqiptare" nga Lazër Radi. Ky libër u la në harresë nga regjimi komunist, por tashmë ATP e riboton duke e vënë në dispozicion të publikut Shqiptar përmbajtjen e kopjes së vetme nga Biblioteka Kombëtare. Kjo përpjekje e ATP-së është për të nderuar kujtimin e autorit Lazër Radi, në shenjë respekti për një individ të kulturuar, dashamir, fisnik dhe një njeriu të ndershëm që pagoi një çmim të rëndë: 46 vjet burg dhe internim në ferrin komunist shqiptar.

...

Lexo/Shkarko: [NJË UDHËZUES PËR FESTAT PAGANE SHQIPTARE ; A GUIDE TO ALBANIAN PAGAN FESTIVITIES] pdf version

Këto artikuj të përmbledhur në këtë vepër përbënjë veprën e parë kushtuar krejtësisht festave pagane shqiptare. Botuar gjatë gjithë vitit 2020, secili prej tyre përqëndrohet në një festë specifike...

© Copyright:Albanian Third Position ©